about-elements1
about-elements2
about-elements3

Het Soda Verhaal

Over Ons

The place to be for brasserie cuisine, grillades, drinks and enjoyment.

In maart 2013 hebben wij, Christophe Vanderlinden en Nancy De Groote, de grote stap gezet om naast ons café ook een brasserie te openen. Wat een kleinschalig avontuur leek is nu intussen uitgegroeid naar een brasserie met 2 verdiepingen. Intussen bestaat ons café reeds 17 jaar en onze brasserie 6 jaar. We worden dus stilletjes aan "ervaren anciens" in het horecamilieu. We kijken er alvast naar uit om jullie, samen met ons schitterend team, te mogen verwelkomen.

chef

Elke weekdag van 11u45 tot 14u15

Weeklunch

Van maandagmiddag tot en met vrijdagmiddag bieden wij u een kwaliteitsvolle lunch aan. Voor foto impressies kan u in onze galerij terecht. Heeft u niet veel tijd over de middag dan vermeldt u dat u voor de quick lunch komt. Wij garanderen u dat u binnen de 45 minuten bediend bent. Wekelijkse keuze van voorgerechten & hoofdgerechten + koffie of thee : 23€ (tenzij supplement voor bepaalde gerechten)

LUNCH VAN MAANDAG 17 TOT VRIJDAG 21 FEBRUARI 2020

FOOD IS THE INGREDIENT THAT BINDS US TOGETHER

Ambachtelijke vier kazenkroket met panko
of
Rucola salade met spinazie | Rode Biet | Franse geitenkaas | Walnoten
of
“Back to school” tomatensoep met balletjes
of
Risotto met boschampignons & geraspte Brugge oud kaas
of
Vijf oesters op twee wijzes: natuur (+4€) of gegratineerd in de oven ‘Fine Champagne’ (+8€)

THERE IS NO SINCERE LOVE THAN THE LOVE OF FOOD

Duo van gebakken Noordzeetong “Meunière” met handgeschilde frites & cresson (+6€)
of
Gepocheerde pladijs met kokkels | mosselen | vongole met schuimige mosseljus | Doperwtjes en groene bonen & gekookte peterselieaardappel (+5€)
of
Cordon bleu met Griekse risoni pasta met een groentesausje van aubergines | erwten | champignons
of
Spaghettoni “Barilla” N°7 Cacio é pepe
of
Onglet Picanha “Kraaienbiefstuk” à l’echalote met pommes allumetes & veldsla met.... sjalot! (+2€)

Reserveren
special-menu-icon

LUNCH VAN MAANDAG 24 SEPTEMBER TOT VRIJDAG 28 FEBRUARI 2020

Risotto met romanesco & tijm
of
Klassieke toast met Parijse champignons
Lookboter | Peterselie | Citroen | Cresson
of
Rundscarpaccio 100% Black Angus Beef
Roquette | Pijnboompitten | Parmezaan | Zongedroogde tomaat | Lime twist | Olio di Olive
of
Kikkerbillen op wijze van de chef(s)... een absolute aanrader!
of
Keuze van vijf oesters op twee wijzes - natuur (+4€) of en ‘fine champagne’ gegratineerd in de oven (+8€)

Oricchiette pasta met rode pesto | Buffelmozzarela | Parmaham
Basilicum | Kerstomaat | Pepper’n’Salt
of
Coq-au-vin met aardappel kroket op chef’s wijze
of
Huisbereide lasagne risotto à la Bolognaise met Italiaanse Pancetta & Salade gegratineerd in de oven
of
Vol-au-vent van Noordzeevis met of zonder vidée & peterseliepuree
of
Steak "Wit-Blauw" by St.-Pierre's Butchery à la Belge met handgeschilde frites & Kropsla met sjalot | Huisbereide mayonaise

Reserveren
special-menu-icon

Grilled & served as it should

Dierendonck's dry-aged beef menu

proef de unieke smaak van gerijpt vlees, gegrild op ons houtvuur. Naast de Chateaubriand van West-Vlaams rood krijgen we wekelijks drie à vier racks gerijpt rund binnen, eigenhandig geselecteerd door Hendrik. De selectie varieert: Spaanse Frisona of Rubia Gallega, Franse Aubrac, Charolais, Boeuf Normande, Parthenaise, Schotse Aberdeen Black Angus, Hereford Tomahawk, Italiaanse Chianina, Marchigiana, Flaminio...

Per één persoon (+- 400gr) / Cote à l'os per 2 personen (1 à 1,2kg)

Raadpleeg hier onze allergenenkaart.

Soul Gantois Music Bar

Soda Café

Laat je hier vooral meeslepen door de zalige stemmen van Jacques Brel, Nina Simone, Louis Armstrong en ook de schitterende seventies topartiesten zoals Led Zepplin, Pink Floyd, Creedence Clearwater Revival etc. of kom en geniet van onze live optredens. Zo waren er in het verleden reeds Bruno Brel, Roland en Steven De Bruyn, Derek, Kathleen Vandenhoudt en talrijke andere artiesten die het beste van henzelf kwamen geven. Soda straalt muziek uit!

Het café is 7 op 7 open vanaf 16.00 uur. Wij bieden een uitgebreide selectie whisky’s, gin, streekbieren en aangename betaalbare wijnen. Bieren van het vat worden bij ons getapt volgens de regels van de kunst. Geen hoofdpijn kunnen wij u de volgende dag niet garanderen, maar het zal toch niet aan onze dranken liggen!

Place de la petanque

Ons Terras

Bij mooi weer kan u genieten van ons zonovergoten zuidersgericht terras met twee petanquepisten. Bij het genieten van een lekker glaasje rosé, ricard of alcoholvrije coctail krijgt u meteen een instant vakantiegevoel. Sinds deze zomer hebben wij ook een overdekte patio zodat u bij warme dagen de schaduw kunt opzoeken. Vergeet zeker niet te reserveren want de plaatsen buiten zijn gegeerd in de zomermaanden.

Reserveren

Soda Café en Brasserie

Agenda

Soda Brasserie en Café Impressies

Galerij

  • Alle
  • Brasserie
  • Café
  • Lunch
  • Ons Team
Image
LUNCH
Image
LUNCH
Image
LUNCH
Image
LUNCH
Image
CAFE
Image
LUNCH
Image
CAFE
Image
TEAM
Image
LUNCH
Image
BRASSERIE
Image
LUNCH
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
TEAM
Image
BRASSERIE
Image
TEAM
Image
LUNCH

Makkelijk via onze tablebooker module

Een tafel reserveren

7 dagen op 7 (behalve zaterdagmiddag):
11u45 tot 14u15 en 18u00 tot 22u00

Contact

SODA BRASSERIE & CAFÉ

Openingsuren Brasserie & Café

Zo - Vr

11u45 tot 14u15 en 18u00 tot 22u00

Za

18u00 tot 22u00 (café open vanaf 16u00)

Contact info

Grote Steenweg 92 - 9840 Zevergem

+32(0)9/245.02.60